ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ!

Торгівля ранньоквітучими, ендемічними, реліктовими та занесеними до Червоної книги України видами рослин – заборонена. Серед них: підсніжник білосніжний, шафран Гейфелів, білоцвіт весняний, цибуля ведмежа (черемша), проліски, горицвіт весняний, конвалія травнева тощо.

Збирання таких видів рослин призводить до скорочення їх чисельності та знищення цілих популяцій. Обсяги незаконного збору та торгівлі цими рослинами, особливо в передсвяткові дні, набирають злочинного характеру. В країні діє заборона торгівлі пролісками та придбання ранньоквітучих рослин. На правопорушників очікує покарання у вигляді штрафу від 1700 до 3655 гривень.

Так, питання охорони ранньоквітучих рослин, зокрема і занесених до Червоної книги України, визначаються Законами України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України».

За порушення вимог природоохоронного законодавства передбачена відповідальність за ст. 88-1 ч. 1, ч. 2 та ст. 90 КУпАП.

При виявленні порушень природоохоронного законодавства просимо негайно інформувати Тростянецьку міську раду, правоохоронні органи та Державну екологічну інспекцію у Сумській області.

Звертаємось до громадян із проханням відмовитись від збирання та придбання ранньоквітучих, ендемічних, реліктових та занесених до Червоної книги України видів рослин. Не стимулюйте недобросовісних осіб, які протиправно реалізують червонокнижні первоцвіти!

ukUK
Перейти до вмісту