Оголошення

Виконавчий комітет Тростянецької міської рали (далі – Організатор) оголошує конкурс на визначення виконавця послуг з вивезення (збирання, зберігання, перевезення) твердих побутових відходів на території Тростянецької міської територіальної громади.

Конкурс проводиться відповідно до вимог Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 3 статті 33 Закону України «Про управління відходами», «Порядку проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2023 р. № 918, рішення виконавчого комітету Тростянецької міської ради «Про проведення конкурсу щодо визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Тростянецької міської територіальної громади» № 1 від 16.01.2024 року.

Конкурсна документація

щодо визначення надавача послуг із здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Тростянецької міської територіальної громади

1. Організатор конкурсу:

Виконавчий комітет Тростянецької міської ради, 42600, Сумська обл.,  м. Тростянець, вул. Миру, 6.

2. Перелік послуг:

На конкурс пропонуються послуги із здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Тростянецької міської територіальної громади.

3. Підстава для проведення та предмет конкурсу:

3.1. Підстава проведення: Закінчення строку дії договору з попереднім переможцем.

3.2. Предмет конкурсу:

3.2.1. Перелік послуг: послуги із здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів.

3.2.2. Місце надання послуг: територія населених пунктів Тростянецької міської територіальної громади.

3.2.3. Строк надання послуг: згідно з умовами договору. 

4. Особи, в яких можна ознайомитися з умовами конкурсу:

Котко Олексій Вікторович, начальник відділу житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою та енергетичного менеджменту апарату Тростянецької міської ради, тел.: 0953018545, e-mail: [email protected]

5. Місце, час проведення конкурсу:

– Місце: 42600, м. Тростянець, вул. Миру, 6 (зал засідань).

– Дата: 20.02.2024 року.

– Час: 10.00 год.

6. Очікуваний (прогнозний) економічно обґрунтований розрахунковий рівень тарифів на збирання та перевезення побутових відходів:

                     СПОЖИВАЧІ  Вартість 1м3 з ПДВВартість 1м3 без ПДВ  
1.Тариф для населення за 1 м3 ТПВ264,43220,36
в т.ч. захоронення 1 м3 ТПВ61,8751,56
   
Тариф на 1 мешканця приватного сектору        додаток № 3 рішення від 23.09.2022року  37,02 
Тариф на 1 мешканця в квартирі додаток № 3 рішення від 23.09.2022року  34,16 
   
2.Тариф для бюджетних установ за 1м3 ТПВ додаток № 1 рішення від 23.09.2022року290,88242,40
   в т.ч. захоронення 1м3 ТПВ   68,0656,72  
2.1 Тариф для бюджетних установ за 1м3 ТПВ        (без послуг вантажника)  262,88  219,07
   в т.ч. захоронення 1м3 ТПВ68,0656,72
   
3.Тариф для інших споживачів за 1м3 ТПВ  додаток № 2 рішення від 23.09.2022року  330,54  275,45
   в т.ч. захоронення 1м3 ТПВ77,3464,45

7. Критерії відповідності конкурсних пропозицій кваліфікаційним вимогам Учасників  конкурсу:

               Кваліфікаційні вимогиКритерії відповідності
      1.Наявність транспортних засобів спеціального призначення для збирання та перевезення відповідного виду побутових відходів  Перевага надається учасникові конкурсу, який має у власності більшу кількість транспортних засобів спеціального призначення, що можуть перевозити більший обсяг певного виду побутових відходів за об’єктом конкурсу: Пріоритетним є наявність у транспортного засобу спецільного призначення  GPS трекерів для контролю та супроводу перевезення побутових відходів Відсутність – 0 балів;Наявність орендованого – 1 бал;Наявність власного– 2 бали.
2.Підтримання належного санітарного стану транспортних засобів  спеціального призначення для збирання та перевезення побутових відходівПеревага надається учасникові конкурсу, який має у власності обладнання та майданчик для миття транспортних засобів спеціального призначення: Відсутність – 0 балів;Наявність орендованого – 1 бал;Наявність власного– 2 бали.
3.Зберігання транспортних засобів спеціального призначення для перевезення побутових відходівПеревага надається учасникові конкурсу, який має територію для забезпечення зберігання транспортних засобів спеціального призначення на території Тростянецької міської територіальної громади (власна чи орендована): Обов’язкове надання учасником  копій підтверджуючих документів (оренда, баланс та ін. ) Відсутність – 0 балів;Наявність орендованого – 1 бал;Наявність власного– 2 бали.
      4.Щоденний контроль за технічним станом транспортних засобів спеціального призначення, виконання регламентних робіт з їх технічного  обслуговування та ремонтуПеревага надається учасникові конкурсу, який має у власності ремонтну базу, а у штаті персонал з ремонтного обслуговування на території Тростянецької міської територіальної громади (власну чи орендовану): Відсутність – 0 балів;Наявність орендованого – 1 бал;Наявність власного– 2 бали.
5.Щоденний медичний огляд водіївПеревага надається учасникові конкурсу, який має у штаті медичного працівника та /або має договір зі спеціалізованою установою на проходження медичних оглядів водіїв: Отримання медичних послуг на договірній основі та/або наявність у штаті медичного працівника – 1 бал.Відсутність – 0 балів.
6.Відповідність встановленому організатором конкурсу мінімального рівня екологічних норм транспортних засобів спеціального призначення, що забезпечують перевезення побутових відходівПеревага надається учасникові конкурсу, який має у власності найбільшу кількість транспортних засобів спеціального призначення, що відповідають максимальному рівню екологічних норм: Найбільша кількість транспортних засобів відповідають максимальному рівню екологічних норм –  1 бал;Найменша кількість транспортних засобів відповідають максимальному рівню екологічних норм – 0 балів.
7.Наявність контейнерів певного виду для збирання побутових відходів у кількості, що визначена організатором конкурсу як мінімальнаПеревага надається учасникові конкурсу, який має у власності/користуванні більшу кількість контейнерів для збирання побутових відходів об`ємом не менше ніж 0,75 м3: Мінімальна кількість, яка повинна бути в учасника конкурсу складає 110 шт. Відсутність або наявність меншої кількості орендованих/власних  контейнерів – 0 балів;Наявність більшої кількості орендованих контейнерів – 1 бал;Наявність більшої кількості власних контейнерів – 2 бали.
8.Підтримання належного санітарного стану контейнерних майданчиків для збирання побутових відходівПеревага надається учасникові конкурсу у штаті якого наявний персонал з обслуговування контейнерних майданчиків (не менше 6 осіб); Відсутність персоналу – 0 балів;Наявність необхідного персоналу – 1 бал.
9.Підтримання належного санітарного стану контейнерів для збирання побутових відходівПеревага надається учасникові конкурсу, який має у власності обладнання для миття контейнерів: Відсутність – 0 балів;Наявність орендованого – 1 бал;Наявність власного– 2 бали.
  10.Вартість надання послуги на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходівПеревага надається учасникові конкурсу запропонована вартість якого на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів найменша: Більші пропозиції – 0 балів;Найменша пропозиція – 1 бал.
11.Пропозиція суб`єкта господарювання про тарифПеревага надається учасникові конкурсу, який зобов’язується не переглядати тариф у бік збільшення протягом найбільшого періоду: Менші періоди – 0 балів;Найбільший період – 1 бал.
12.Відсутність негативного досвіду виконання аналогічних договорівПеревага надається учасникові конкурсу у якого наявні відомості про належне виконання умов аналогічних договорів Відсутність – 0 балів;Наявність – 1 бал.
13.Готовність учасника конкурсу до брендування визначеного організатором конкурсу логотипами спеціального одягу персоналу, транспортних засобів спеціального призначення, контейнерів, що будуть задіяні на об’єкті конкурсуУчасник конкурсу згоден на брендування визначеного організатором конкурсу логотипами спеціального одягу виробничого персоналу, транспортних засобів спеціального призначення, контейнерів, що будуть задіяні на об’єкті конкурсу, що підтверджується довідкою про готовність учасника конкурсу до брендування логотипами спеціального одягу виробничого персоналу, транспортних засобів спеціального призначення, контейнерів, що будуть задіяні на об’єкті конкурсу. Згоден – 1 бал;Не згоден – 0 балів;
14.Наявність довідки про готовність встановлення контейнерних майданчиків для розміщення контейнерів певного виду для збирання побутових відходів у кількості, що визначена організатором конкурсу як мінімальнаПеревага надається учасникові конкурсу, який зобов’язується у місячний термін з дня підписання договору, встановити  контейнерні майданчики для розміщення контейнерів певного виду для збирання побутових відходів у кількості не менше ніж 14 шт. Відсутність довідки – 0 балів;Наявність довідки – 1 бал.

8. Перелік документів, які подаються Учасником  конкурсу для підтвердження відповідності учасника встановленим кваліфікаційним вимогам:

8.1. Перелік документів, оригінали та (або) засвідчені в установленому законодавством порядку копії документів, які подаються Учасниками конкурсу для підтвердження відповідності Учасників встановленим кваліфікаційним вимогам:

– заява на участь у конкурсі,  подається Учасником конкурсу у довільній формі;

– конкурсна пропозиція, подається Учасником конкурсу у довільній формі;

– належним чином завірені копії договорів зі збирання та перевезення побутових відходів та актів виконаних робіт за останні 3 роки (мінімум 1 договір);

– витяг/виписка ЄДРПОУ;

– статут (положення чи інший засновницький документ відповідно до чинного Законодавства України) суб’єкта господарювання – належним чином завірена копія;

– баланс бухгалтерського обліку суб’єкта господарювання за останній звітний період – належним чином завірена копія;

– довідка із органів статистики про реєстрацію – належним чином завірена копія;

– свідоцтво про реєстрацію суб’єкта господарювання – належним чином завірена копія;

– інформація повноважних органів про відсутність порушених справ про банкрутство (у тому числі ліквідацію) або лист підписаний керівником учасника та скріплений печаткою, в якому гарантується відсутність порушених справ;

– довідка органів державної податкової служби про відсутність заборгованості по сплаті податків та інших загальнообов’язкових зборів (ФСНВ, ФСТН, ФС від безробіття, ПФ) суб’єкта господарювання – оригінал;

– довідка, що містить інформацію про наявність власного та/або орендованих, місць для захоронення, сортування, перероблення твердих побутових відходів, які перебувають в Учасника конкурсу на балансі, в користуванні чи в оперативному управлінні. Учасник разом з вказаною довідкою надає підтверджуючі документи для виконання цієї вимоги;

– довідка про готовність встановлення контейнерних майданчиків, у місячний термін з дня підписання договору, для розміщення контейнерів певного виду для збирання побутових відходів у кількості, що визначена організатором конкурсу як мінімальна;

–  довідки про наявність власної ремонтної бази;

– документи, що містять відомості про обсяги надання послуг з вивезення  побутових відходів за останній рік (період);

– технічні паспорти на спеціально обладнані транспортні засоби та довідки проходження ними технічного огляду;

– довідки про забезпечення створення умов для миття спеціально обладнаних транспортних засобів, їх паркування та технічного обслуговування на території Тростянецької міської територіальної громади;

– довідки про проходження водіями медичного огляду;

– гарантійний лист про визначення терміну не підвищення тарифів на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Тростянецької міської територіальної громади;

– інші документи, які подаються за бажанням Учасника конкурсу і містять відомості про його здатність надавати послуги із збирання та перевезення побутових відходів (впровадження роздільного збирання, інформація про наявність диспетчерської служби тощо) належного рівня якості, а також документи які підтверджують критерії відповідності конкурсних пропозицій кваліфікаційним вимогам Учасників  конкурсу;

– економічно обґрунтований розрахунковий рівень тарифів на збирання та перевезення побутових відходів;

– довідка про відсутність судових справ, щодо неналежного виконання вимог договорів про збирання та вивезення побутових відходів.

 Примітки:

а) у разі необхідності Організатор  конкурсу  має право запросити від будь-якого Учасника повторне підтвердження відповідності його кваліфікаційним вимогам чи звернутися за підтвердженням такої інформації до державних органів або відповідних експертних установ, організацій;

б) у разі відмови Учасника надати таке підтвердження чи одержання достовірної інформації щодо його невідповідності кваліфікаційним вимогам, встановленим в цій конкурсній документації, або факту  надання  у конкурсній пропозиції будь-якої недостовірної інформації Організатор  конкурсу  відхиляє конкурсну пропозицію цього Учасника, визначає переможця  конкурсу  серед тих Учасників, які залишились.

9. Обсяг послуг із збирання та перевезення побутових відходів та вимоги щодо якості надання послуг

 Конкурс проводиться для визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів  на території Тростянецької міської територіальної громади, що передбачає зокрема:

– організацію надання підприємствам, установам, організаціям, мешканцям територіальної громади послуг із збирання та перевезення  побутових відходів відповідно до стандартів, нормативів, передбачених Законами України «Про житлово-комунальні послуги», «Про управління відходами»;

– забезпечення споживачів послугами із збирання та перевезення побутових відходів.

10. Характеристика території, де повинні надаватися послуги із збирання та перевезення  побутових відходів:

– площа житлового фонду Тростянецької міської територіальної громади –  96,4 тис. м. кв.;

– кількість будинків багатоквартирного житлового фонду –  221;

– кількість будинків приватного сектору – 7259;

– кількість контейнерних майданчиків  на  прибудинкових територіях – 14;

– кількість контейнерів – 110 (об`ємом не менше 0,75 м3);

– кількість вулиць територіальної громади – 399;

– протяжність доріг – 186 км, з них 118,9 км з твердим покриттям;

– середня відстань до полігону ТПВ – 25 км.

11. Характеристика об’єктів утворення відходів

Назва об’єкта утворення побутових відходівПоказники
Багатоквартирні житлові будинки, з них:133
5-ти поверхових19
Місце знаходження будинків, їх характеристика залежно від наявності видів благоустрою  Будинки розміщені на всій території громади. Обладнані: централізованим водопостачанням – 2117 квартир; централізованим водовідведенням – 1803 квартири; приватні домоволодіння.
Кількість мешканців таких будинків29 тис.
Відомості про балансоутримувачів  133 будиноки перебуває в управлінні КП ТМР «Тростянецьке ЖЕУ»  3 будинки перебувають в управлінні ОСББ, приватна власність
Наявність, кількість, місцезнаходження, об’єм належність контейнерів (контейнерних майданчиків) для зберігання та збирання різних побутових відходів  Кількість контейнерних майданчиків на прибудинкових територіях – 14, кількість контейнерів –  51. Контейнери перебувають в управлінні підприємств, установ та організацій усіх форм власності – 59.
Одноквартирні житлові будинки приватного сектора7259
Кількість мешканців таких будинків21778
Характеристика під’їзних шляхів  118,9 км з твердим покриттям, 67.1 км з ґрунтовим  та  гравійним покриттями
Підприємства, установи та організації: Виробничі підприємства                                                 Поліклініки Банки Підприємства комунальної сфери Адміністративні та міські організації  9 1 2 15 18
Навчальні заклади:  – школи  – дитячі дошкільні заклади  – позашкільні дитячі заклади – музей    12                             11  2  1  
Підприємства торгівлі: – магазини – кіоски  129
Підприємства громадського харчування13
Аптечні заклади9
Автозаправні станції5
Заклади побутового обслуговування23
Ринки2
Промислові підприємства4

12. Вимоги до конкурсної пропозиції

– всі документи, що мають відношення до конкурсної пропозиції, складаються українською мовою;

– Учасник може змінити або анулювати свою пропозицію шляхом повідомлення про це організатора  конкурсу  у письмовій формі до настання кінцевого терміну подання конкурсних пропозицій;

–  для участі у конкурсі його Учасники подають оригінали або засвідчені в установленому законодавством  порядку  копії документів, передбачених конкурсною документацією;

–  кожен Учасник має право подати тільки одну конкурсну пропозицію;

– конкурсна пропозиція подається особисто або надсилається поштою конкурсній комісії у запечатаному конверті,  на  якому зазначаються повне найменування  місцезнаходження організатора та учасника  конкурсу, номери контактних телефонів, перелік  послуг,  на   надання  яких подається пропозиція;

– пропозиція друкується та підписується Учасником або особою (особами), належним чином уповноваженими підписувати за Учасника. Так повноваження зазначаються у письмовому дорученні, що входить до складу конкурсної пропозиції.  На  всіх сторінках пропозиції мають міститися підпис уповноваженої особи (осіб). Всі сторінки пропозиції,  на  яких зроблені будь-які окремі записи або правки, позначаються ініціалами особи або осіб, що підписують пропозицію. Відповідальність за помилки друку у документах, надісланих до конкурсної комісії та підписаних відповідним чином, несе Учасник;

–  кожна частина конкурсної пропозиції повинна бути зброшурована, мати нумерацію сторінок та реєстр наданих документів, прошита та скріплена печаткою;

– конкурсні пропозиції, що надійшли після закінчення строку їх подання, передбаченого конкурсною документацією, повертаються учасникам без розгляду.

13. Місце, способи та кінцевий термін подання конкурсних пропозицій:

Місце: 42600, м. Тростянець, вул. Миру, 6 (приймальня).

Спосіб: особисто або поштою.

Кінцевий строк:   16.02.2024 року, 10:00 год.

Конверти з конкурсними пропозиціями, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розкриваються повертаються Учасникам конкурсу.

14. Проект договору.

ПРИМІРНИЙ ДОГОВІР
між організатором конкурсу та суб’єктом господарювання на
здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів

м. Тростянець  _____ ___________ ___ р.

Тростянецька міська рада в особі міського голови Бови Юрія Анатолійовича, що діє на підставі Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про управління відходами”, (далі – Замовник), з однієї сторони, і  _______________________________________________________________________________________

(найменування суб’єкта господарювання, якого визначено виконавцем послуги)

в особі   _______________________________________________________________________________________ ,

(посада, прізвище, ім’я та по батькові (за наявності)

що діє на підставі     _______________________________________________________________________________________ ,

(назва документа, дата і номер)

затвердженого   _______________________________________________________________________________________

(найменування органу)

(далі – виконавець), з іншої сторони, відповідно до рішення (розпорядження) від _______ № ___________

(найменування організатора конкурсу)

уклали цей договір про таке.

Предмет договору

1. Виконавець зобов’язується надавати послугу із збирання та перевезення побутових відходів (далі – послуга) відповідної якості згідно з графіком на території  Тростянецької міської територіальної громади (додаток 1) та відповідно до місцевих нормативно-правових актів, а Замовник зобов’язується виконати обов’язки, передбачені цим договором.

Виконавець зобов’язується надавати Послугу відповідної якості на території  Тростянецької міської територіальної громади згідно з графіком вказаним в додатку 1 даного Договору, до моменту зазначеного в пп.4 п. 11 даного Договору.

2. Характеристика об’єкта конкурсу:

1)   _______________________________________________________________________________________

(вид (види) побутових відходів, затверджені органом місцевого самоврядування норми надання

 _______________________________________________________________________________________;

послуги з управління  побутовими відходами, обсяг збирання та перевезення побутових відходів)

2)    _______________________________________________________________________________________

(розміри та межі певної території, на якій здійснюватиметься збирання

   _______________________________________________________________________________________ ;

та перевезення побутових відходів)

3) характеристика об’єктів утворення побутових відходів за джерелами їх утворення:

(багатоквартирні житлові будинки: загальна кількість та їх місцезнаходження, кількість мешканців;

   _______________________________________________________________________________________ ;

наявність, кількість, місцезнаходження контейнерних майданчиків; наявність, кількість, місцезнаходження, вид, об’єм і належність контейнерів)

(одноквартирні житлові будинки: загальна кількість та їх місцезнаходження, кількість мешканців;

  _______________________________________________________________________________________ ;

наявність, кількість, місцезнаходження контейнерних майданчиків; наявність, кількість, місцезнаходження, вид, об’єм і належність контейнерів)

  _______________________________________________________________________________________ ;

(підприємства, установи та організації: загальна кількість, перелік та їх місцезнаходження, кількість, вид, об’єм, місцезнаходження та належність контейнерів)

4)   _______________________________________________________________________________________  ;

(місцезнаходження об’єктів управління побутовими відходами (об’єкти відновлення та видалення відходів, об’єкти поводження з небезпечними відходами у складі побутових відходів тощо), куди необхідно перевозити відповідний вид побутових відходів згідно
з правилами благоустрою населеного пункту, регіональними та місцевими планами управління відходами)

5)   _______________________________________________________________________________________.

(система надання послуги за відповідним видом побутових відходів (безконтейнерна система; контейнерна система; пункт роздільного збирання (зокрема мобільний);
за заявкою)

Надання послуги за видами побутових відходів

3. Виконавець надає послугуіз збирання, сортування та перевезення побутових відходів.   

4. Послуга надається виконавцем за системами (необхідне зазначити у таблиці для кожного виду побутових відходів):

Вид побутових відходівКонтейнерна системаБезконтейнерна системаПункт роздільного збирання (зокрема мобільний)За заявкою
1. Змішані відходих           х
2. Роздільно зібрані відходи, у тому числі (заповнюється за наявності):х  х
паперу, картону    
скла    
пластику    
деревини    
текстилю    
металу    
упаковки    
біовідходи    
відходи зелених насаджень    
відходи електричного та електронного обладнання    
відходи батарей та акумуляторів    
небезпечні відходи у складі побутових    
3. Великогабаритні відходи    
4. Ремонтні відходи    

5. Під час збирання побутових відходів за контейнерною системою використовуються технічно справні контейнери:

Вид побутових відходівКількість контейнерів, одиницьМісткість контейнера,
куб. метрів
Власник контейнера
1. Змішані відходи 1,1 
2. Роздільно зібрані відходи, у тому числі (заповнюється за наявності): 1,1 
паперу, картону   
скла   
пластику   
деревини   
текстилю   
металу   
упаковки   
біовідходи   
відходи зелених насаджень   
відходи електричного та електронного обладнання   
відходи батарей та акумуляторів   
небезпечні відходи у складі побутових   
3. Великогабаритні відходи   
4. Ремонтні відходи   

6. Графік та контакти для замовлення перевезення побутових відходів: за контейнерною або безконтейнерною системою, з пунктів роздільного збирання (зокрема мобільного), за заявкою згідно графіків розроблених Виконавцем та затверджених Замовником.

Вимоги до якості послуги

7. Критеріями якості надання послуги є дотримання графіка збирання та перевезення побутових відходів, дотримання правил надання послуги з управління побутовими відходами та інших вимог чинного законодавства України.

Права та обов’язки замовника і виконавця

8. Замовник має право:

1) вимагати від виконавця забезпечення безперервного надання послуги відповідної якості та згідно з графіком збирання та перевезення побутових відходів, а також вимог законодавства про відходи, санітарних норм і правил, правил надання послуги з управління побутовими відходами, умов цього договору, місцевих нормативно-правових актів Замовника;

2)  розірвати даний договір у разі не встановлення Виконавцем у місячний термін з дня підписання договору, контейнерних майданчиків для розміщення контейнерів певного виду для збирання побутових відходів у кількості не менше ніж 14 шт.;

3) одержувати достовірну та своєчасну інформацію про послуги, які надаються виконавцем на території, визначеній цим договором;

4) вимагати від виконавця подання інформації про облік відходів, облік операцій з управління відходами та подання звітності відповідно до Закону України “Про управління відходами”;

5) змінювати обсяг надання послуги за цим договором під час зміни у системі управління побутовими відходами;

6) отримувати від виконавця інформацію про споживачів послуги, що мають пільги, передбачені законодавчими актами для окремих категорій населення, облік стану оплати та заборгованості, претензійно-позовну роботу з боржниками та інформаційні заходи щодо дотримання споживачами вимог нормативних документів у сфері управління побутовими відходами;

7) погоджувати графіки збирання та перевезення побутових відходів, розроблений виконавцем відповідно до встановлених вимог.

9. Замовник зобов’язується:

1) приймати в установленому порядку рішення щодо встановлення чи зміну середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами та тарифів на збирання та перевезення побутових відходів у розмірі не нижче економічно обґрунтованих витрат відповідно до розрахунків, поданих Виконавцем;

2) затверджувати норми надання послуги з управління побутовими відходами, визначені в установленому порядку;

3) забезпечувати Виконавця інформацією стосовно дії місцевих нормативно-правових актів про відходи, повідомляти про зміни до них;

4) розглядати звернення Виконавця з приводу надання послуги та виконання умов цього договору;

5) здійснювати відповідно до законодавства самоврядний контроль щодо порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

10. Виконавець має право:

1) подавати Замовнику розрахунки економічно обґрунтованих витрат на збирання та перевезення побутових відходів для подальшого встановлення чи зміни середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами та тарифів на збирання та перевезення побутових відходів, зокрема у разі зміни обсягу надання послуги за цим договором під час зміни у системі управління побутовими відходами;

2) вносити пропозиції Замовнику щодо функціонування системи управління побутовими відходами;

3) звертатись до Замовника щодо здійснення ним самоврядного контролю в частині порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

11. Виконавець зобов’язується:

1) надавати послуги відповідно до вимог законодавства про відходи, санітарних норм і правил, правил надання послуги з управління побутовими відходами, умов цього договору, місцевих нормативно-правових актів замовника та погодженого замовником графіка надання послуги;

2) укладати договори із суб’єктами господарювання та громадянами на виконання окремих операцій із збирання та перевезення побутових відходів відповідно до правил благоустрою території населеного пункту з урахуванням регіонального та місцевого планів управління відходами;

3) укладати договори із споживачами про надання послуги з управління побутовими відходами;

4) розробити графіки збирання та перевезення побутових відходів та погодити їх із замовником протягом 30 календарних днів з дня укладання відповідного договору;

5) надавати Послугу відповідної якості на території Тростянецької міської територіальної громади згідно з графіком вказаним в додатку 1 даного Договору, до моменту зазначеного в пп.4 п. 11 даного Договору.

6) утримувати та випускати на маршрут спеціально обладнані транспортні засоби у належному технічному і санітарному стані;

7) забезпечувати допуск до надання послуги працівників, що пройшли медичний огляд в установленому порядку, та дотримання ними вимог законодавства про дорожній рух;

8) здійснювати надання послуги за зверненням Замовника у разі проведення публічних заходів;

9) подавати Замовнику інформацію про облік відходів, облік операцій з управління відходами та подання звітності відповідно до Закону України “Про управління відходами”;

10)  встановити у місячний термін з дня підписання договору, контейнерні майданчики для розміщення контейнерів певного виду для збирання побутових відходів у кількості не менше ніж 14 шт. у місцях погоджених із Замовником.

Ціна та порядок оплати послуги

12. Згідно з рішенням                                                                                                        

(назва органу місцевого самоврядування)

від ___ __________ 20__ р. № ______ тариф на послугу становить:

Вид побутових відходівТариф на послугу за видами побутових відходів, гривень за 1 куб. метр чи гривень за 1 тонну
1. Змішані відходи 
2. Роздільно зібрані відходи, у тому числі (заповнюється за наявності): 
паперу, картону 
скла 
пластику 
деревини 
текстилю 
металу 
упаковки 
біовідходи 
відходи зелених насаджень 
відходи електричного та електронного обладнання 
відходи батарей та акумуляторів 
небезпечні відходи у складі побутових 
3. Великогабаритні відходи 
4. Ремонтні відходи 

Відповідальність сторін за порушення договору

13. За невиконання або неналежне виконання умов цього договору сторони несуть відповідальність згідно із законодавством.

Порядок і умови внесення змін до договору

14. Внесення змін до цього договору здійснюється шляхом укладення сторонами додаткової угоди, якщо інше не передбачено договором.

15. У разі зміни тарифів протягом строку дії договору нові тарифи застосовуються з моменту їх введення в дію без внесення додаткових змін до договору.

Форс-мажорні обставини

16. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання або часткове невиконання зобов’язань за цим договором, якщо таке невиконання є наслідком форс-мажорних обставин.

17. Форс-мажорними обставинами є надзвичайні та невідворотні обставини, які виникли в результаті не передбачених сторонами подій, що об’єктивно унеможливлюють виконання зобов’язань, передбачених умовами договору, обов’язків згідно із законодавчими та іншими нормативними актами, зокрема пожежі, землетруси, повені, зсуви, вибухи, війна або військові дії, страйк, блокада. Доказом настання форс-мажорних обставин є документ Торгово-промислової палати або іншого компетентного органу.

Строк дії договору, порядок і умови продовження його дії та розірвання

18.  Договір набирає чинності з дати його укладення та діє до __________.

18.1. Договір може бути достроково розірваним за згодою сторін, а також в інших випадках передбачених діючим законодавством України.

18.2. Одностороння відмова Замовника від договору допускається у разі вчинення Виконавцем таких порушень:

– недотримання графіка вивезення побутових відходів  згідно з графіком вказаним в додатку 1 даного Договору, до моменту зазначеного в пп.4 п. 11 даного Договору;

 – недотримання графіка вивезення побутових відходів (за винятком настання обставин непереборної сили), погодженого з Замовником;

– невиконання вимог законодавства про відходи, санітарних норм і правил, Правил надання послуг з поводження з відходами, актів Замовника;

– залучення до роботи на маршрутах водіїв, що не пройшли відповідної підготовки;

-незабезпечення Виконавцем належного контролю за технічним станом транспортних засобів, контейнерів, майданчиків та місць збору відходів;

– протягом тридцяти робочих днів з моменту набрання чинності цим договором не розпочав надавати послугу на всіх об’єктах утворення побутових відходів;

– не належне виконання інших умов цього договору.

18.3. Договір вважається розірваним, у зв’язку з односторонньою відмовою Замовника з дня отримання Виконавцем повідомлення про відмову від Договору (також в разі не отримання повідомлення – з дня повернення рекомендованого листа, яким це повідомлення направлялось Виконавцю засобами поштового зв’язку).

18.4. Відповідно до ч. 3 ст. 651 Цивільного кодексу України, у разі односторонньої відмови Замовника від договору, цей договір є розірваним (кваліфікується, як односторонній правочин та укладання додаткової угоди не вимагається).

18.5. Цей Договір може бути змінено та доповнено за згодою Сторін, а також в інших випадках, передбачених чинним законодавством України. Зміни, доповнення до Договору

оформлюються в письмовій формі як додаткові угоди та підписуються уповноваженими представниками Сторін.

19. Дія договору також припиняється у разі:

– закінчення строку, на який його укладено;

– у разі не встановлення Виконавцем у місячний термін з дня підписання договору, контейнерних майданчиків для розміщення контейнерів певного виду для збирання побутових відходів у кількості не менше ніж 14 шт.;

– в інших випадках, передбачених законом.

Прикінцеві положення

20. Спори та розбіжності за договором між сторонами, якщо вони не будуть узгоджені шляхом переговорів між сторонами, вирішуються в судовому порядку.

21. Договір складений у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу. Один примірник зберігається у Замовника, другий  у Виконавця.

Реквізити і підписи сторін

ЗамовникВиконавець
Тростянецька міська рада_____________________________________ (найменування суб’єкта господарювання)
ЄДРПОУ 24006361 42600, Сумська обл., м. Тростянець вул. Миру, 6_____________________________________ (ідентифікаційний код юридичної особи згідно з ЄДРПОУ або реєстраційний номер облікової картки платника податків для фізичних осіб – підприємців*)
 місцезнаходження__________________________________________________________
 поточний рахунок _____________________ у ___________________________________, МФО________________________________ номер телефону_______________________
 офіційний веб-сайт ____________________  
Міський голова______________________________ (найменування посади)
  
__________
(підпис) Юрій БОВА
__________
(підпис) ___________________ (прізвище, ім’я та
по батькові (за наявності)

ГРАФІК ВИВЕЗЕННЯ ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ

на території Тростянецької міської територіальної громади

(по дням тижня)

День тижня  Номер марш рутуДовжина маршруту (км)Час маршруту  Мікрорайони  Сектор
понеділок№139,0ранковийМісто, підприємства 
 №229,0вечірнійрайон «Цукрозаводський»багатоповерх. ж/ф
вівторок№334,0ранковийМісто, підприємства 
 №426,0вечірнійрайон «Насінневий завод»багато поверх. ж/ф
 №526,0  вечірнійрайон Чорногоріє          1  частинаприватний
1-й,3-й вівторок кожного місяця№1865,0вечірнійс. БОГОЛЮБОВЕ – с. ЛУЧКА-с. МАЩАНКА-с. БРАТСЬКЕ  приватний
середа№639,0ранковийМісто, підприємства 
 №229,0вечірнійрайон «Цукрозаводський»багато поверх. ж/ф
 №7  29,0  вечірній  район «Перекалки»     
1-ша, 3-тя середа кожного місяця  №20        82,0    денний        с. БІЛКА – с. ОЛЕКСИНЕ – с. ВИШНЕВЕ – с. МИКИТІВКА – с. НОВОСЕЛІВКА – с. ГРУЗЬКЕприватний        
1-ша, 3-тя середа кожного місяця№21112,0деннийс. СТАНОВА – с. ОВАДІВКА – с. ТУЧНЕ -с. БУЙМЕР – с. СКРЯГІВКА – с. ЗУБІВКА – с. ВИНОГРАДНЕ – с. МАРТИНІВКА -с. АРТЕМО – РАСТІВКА – с. ЗОЛОТАРІВКАприватний
четвер№836,0ранковийМісто, підприємства 
 №426,0вечірнійрайон «Насінневий завод»багато поверх. ж/ф
 №936,0вечірніймікрорайон Смородинеприватний
1-ший,3-тій четвер кожного місяця№1955,0вечірнійс. КАМ’ЯНКА-с.КАМЯНЕЦЬКЕ-с.ЛЮДЖАприватний
п`ятниця№1040,0ранковийМісто, підприємства 
 №229,0вечірнійрайон « Цукрозаводський»багато поверх. ж/ф
 №1132,0вечірнійрайон «Абісінія»приватний
1-ша,3-тя п’ятниця кожного місяця№2298,0деннийс. ЛІСНЕ – с. МАШКОВЕ-с. КРИНИЧНЕ – с. ПЕЧИНИ – с. САВЕЛОВЕ – с. СЕМЕРЕНЬКИ -с. ПОЛЯНЕ – с. ДЕРНОВЕ – с. РЯБІВКАприватний
2-га, 4-та п’ятниця кожного місяця№23106,0деннийс. НИЦАХА – с. СОЛДАТСЬКЕ – с. КРАМЧАНКА с. – с. НОВОУКРАЇНКАприватний
субота№1219,0ранковийМісто, підприємства 
 №1331,0ранковий район «ДОК»приватний
 №1472,0деннийРайон «Цукрозаводський»приватний
 №1569,0деннийрайон Чорногоріє – 2 част.приватний
 №426,0вечірнійрайон «Насінневий завод»багато поверх. ж/ф
неділя№1219,0ранковийМісто, підприємства 
 №1624,0ранковийрайон Чорногоріє – 3 част.приватний
 №1782,0деннийрайон Гай – Радомля -ДОКприватний
 №229,0вечірнійрайон «Цукрозаводський»багато поверх. ж/ф

Окрім того, рішення виконавчого комітету Тростянецької міської ради «Про проведення конкурсу щодо визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Тростянецької міської територіальної громади» № 1 від 16.01.2024 року, затверджено склад конкурсної комісії щодо визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Тростянецької міської територіальної громади.

Звертаємо Вашу увагу, що на згідно п. 6 «Порядку проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2023 р. № 918, до складу конкурсної комісії входять посадові особи організатора конкурсу та можуть залучатися (за згодою) представники адміністратора (у разі його визначення), територіального органу Держпродспоживслужби, підприємств, установ та організацій, що виробляють, виконують та/або надають житлово-комунальні послуги, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення, а також посадові особи відповідного органу місцевого самоврядування та/або виконавчої влади.

Особи, які бажають взяти участь в роботі конкурсної комісії, повідомляють голові конкурсної комісії (заступнику міського голови Заяц Ю.М.) про цей намір не пізніше ніж за п’ять днів до дати проведення конкурсу в довільній формі. 

ukUK
Перейти до вмісту